Voeding

Persoonlijk voedingsadvies


Om je terug wegwijs te maken in wat voor jouw lichaam en geest de meest zinvolle voeding is, kan je bij mij terecht. Dankzij mijn jarenlange praktijkervaring met voeding en mijn studies in orthomoleculaire geneeskunde en vele andere studies, kan ik je helpen je weg terug te vinden in de voedingswereld.


Want tegenwoordig is het moeilijk om het bos nog door de bomen te zien wat betreft voedingsadviezen. We worden er elke dag mee overstelpt. En iedereen zegt wat anders. Persoonlijk heb ik de afgelopen 12 jaar alle mogelijke modegrillen op vlak van voeding uitgebreid uitgetest.


Van vegetarisch, anti-histamine, geen koolhydraten, trage koolhydraten, geen fruit, veel fruit, geen eiwitten, veel eiwitten, geen vetten, veel vetten, anti-histamine dieet, yin-yang voeding, etc etc.....ik testte het allemaal uit. En bij elk nieuw voedingspatroon had ik eventjes een opflakkering in energie en verdwenen sommige klachten tijdelijk. Maar telkens weer bereikte ik een plafond en daalde de energie terug en verschenen oude klachten opnieuw.


En hetzelfde merk ik bij al mijn klanten. Momenteel heerst de trend: geen of weinig koolhydraten, veel vetten, veel groenten en eiwitten. En inderdaad sommige mensen voelen zich daar tijdelijk beter door. Dat komt vooral door de zaken die ze schrappen en door het feit dat ze meer groenten gaan eten dan voorheen. Maar ook dan bereiken de meesten weer een punt dat alles stil blijft staan. Geen verbetering meer, gewicht terug omhoog, energie terug omlaag, klachten komen terug.


Door al deze ervaringen en door het jarenlang experimenteren met voeding en wat het met een lichaam doet, kan ik jou terug op weg helpen om te weten en voelen welke voeding voor jou het meest geschikt is. En geloof me, ik hou niet van diëten…daar doen we niet aan mee. Ik tracht samen met jou een levensstijl te vinden met de juiste voeding aan jouw zijde zodat jij je weer helemaal vitaal, energiek en gezond mag voelen.


Ook je spijsverteringsstelsel gaan we terug optimaliseren zodat  wat je eet ook werkelijk opgenomen wordt en omgezet wordt in de nodige bouw -en brandstoffen voor jouw lichaam en geest. Om je lichaam een boost te geven en tekorten die gecreëerd zijn met de jaren weer aan te vullen, kan het soms ook nodig zijn om tijdelijk extra vitaminen, mineralen en kruidenproducten in te nemen. Ook hier geef ik je gepersonaliseerd advies in.


Voel je vrij om een afspraak met me te maken en te ontdekken wat jou weer op pad kan helpen.