Coaching

Coaching


Mijn verhaal begint bij mezelf. Kort na de geboorte van mijn eerste dochter, kreeg ik de diagnose Hashimoto, een auto-immuunaandoening waarbij je lichaam haar eigen schildklier “aanvalt”.  Deze diagnose zette even mijn hele wereld op zijn kop.  Zeker als kersverse moeder wilde ik koste wat kost gezond en genezen zijn.


De "klassieke geneeskunde" kon me enkel de booschap geven dat ik diende te wachten tot ik zieker was en ze me dan medicatie en hormonen zouden kunnen geven. Dit is niet neerbuigend bedoeld naar klassiek geschoolde artsen, zij handelen naar beste weten en kunnen met het pakket dat ze hebben. Alleen voor mij was dat pakket niet voldoende. Ik wilde niet wachten tot ik nog zieker was. Ik geloof in de kracht van ons lichaam en ging dus op zoek.


Het verklaarde wel ineens alle “klachten” waar ik al jaren mee zat en die met het jaar erger leken te worden: jeukende huid al van in de babytijd, rusteloze benen, tintelende handen en armen, meerdere malen per dag misselijk, miskramen, haarverlies, broze nagels, migraine en hoofdpijnen, energieloos, moe na elke maaltijd, cellulitis, allerlei allergieën, gevoelig voor licht en geluid, koude handen en voeten, prikkelbaar en wisselend humeur, blaasontstekingen, geheugenverlies, …..


Vastbesloten dat ik mezelf kon genezen, startte ik mijn zoektocht. Zo kwam het dat ik de link tussen gezondheid en voeding ontdekte en ik al snel 1/3 van mijn gezondheid terug won. Wat later kwam het inzicht tussen beweging en gezondheid en vanaf die dag wandel ik zo goed als alle dagen 1/2 uur in het groen. Yoga en krachttraining dragen ook wekelijks hun steentje bij aan mijn gezondheid.


De doorbraak in gezondheid


Maar wat naar mijn gevoel de grootste doorbraak in gezondheid betekent, is hoe je denkt, hoe je je voelt en de dingen in jezelf en rondom je ervaart. Mijn besluit dat ik gezond zou zijn en dat ik ook er rots vast van overtuigd ben dat alles te genezen valt, is naar mijn gevoel de grootste trigger geweest in de terugkeer naar totale gezondheid. De Hashimoto is volledig weg, samen met al mijn andere klachten.


Ben jij op zoek naar een oplossing voor jouw klachten? Dankzij al deze ervaringen zowel persoonlijk als in mijn druk bezochte praktijk, ondervind ik dat gezondheid bepaald wordt door 3 aspecten: Voeding / Beweging / Omgang met emoties. Ik heb me in alle drie deze facetten gespecialiseerd en help op deze manier mensen stapsgewijs weer zichzelf en hun gezondheid te vinden.