Coaching

Coaching


Mijn verhaal begint bij mezelf. Kort na de geboorte van mijn eerste dochter, kreeg ik de diagnose Hashimoto, een auto-immuunaandoening waarbij je lichaam haar eigen schildklier “aanvalt”.  Deze diagnose zette even mijn hele wereld op zijn kop.  Zeker als kersverse moeder wilde ik koste wat kost gezond en genezen zijn.


De "klassieke geneeskunde" kon me enkel de booschap geven dat ik diende te wachten tot ik zieker was en ze me dan medicatie en hormonen zouden kunnen geven. Dit is niet neerbuigend bedoeld naar klassiek geschoolde artsen, zij handelen naar beste weten en kunnen met het pakket dat ze hebben. Alleen voor mij was dat pakket niet voldoende. Ik wilde niet wachten tot ik nog zieker was. Ik geloof in de kracht van ons lichaam en ging dus op zoek.


Het verklaarde wel ineens alle “klachten” waar ik al jaren mee zat en die met het jaar erger leken te worden: jeukende huid al van in de babytijd, rusteloze benen, tintelende handen en armen, meerdere malen per dag misselijk, miskramen, haarverlies, broze nagels, migraine en hoofdpijnen, energieloos, moe na elke maaltijd, cellulitis, allerlei allergieën, gevoelig voor licht en geluid, koude handen en voeten, opgbelazen, wisselende stoelgang, temperatuursschommelingen, prikkelbaar en wisselend humeur, blaasontstekingen, geheugenverlies, …..


De doorbraak in gezondheid

Vastbesloten dat ik mezelf kon genezen, startte ik mijn zoektocht. Zo kwam het dat ik de link tussen gezondheid en voeding ontdekte en ik al snel mijn gezondheid terug won. Wat later kwam het inzicht tussen beweging en gezondheid en vanaf die dag wandel ik zo goed als alle dagen 1/2 uur in het groen en breng tijd door in de moestuin.


Mijn besluit dat ik gezond zou zijn en dat ik ook er rots vast van overtuigd ben dat alles te genezen valt, heeft gewerkt. De Hashimoto is volledig weg, samen met al mijn andere klachten.


Ben jij op zoek naar een oplossing voor jouw klachten? Dankzij al deze ervaringen zowel persoonlijk als in mijn druk bezochte praktijk, ondervind ik dat gezondheid voor een heel groot deel bepaald wordt door voeding en hoe je ermee omgaat. Ik begeleid je graag op jouw weg naar een energiek en gezond leven: info@miekmaes.be