Ervaringen

Ervaringen


Valerie 

"Via een artikel in de Feeling, nu toch al een tiental jaar geleden, kwam ik bij Miek (toen nog het Huidcentrum) terecht.

Het klikte meteen geweldig, al dat enthousiasme werkte bijzonder aanstekelijk! We praatten over van alles en nog wat terwijl ze mijn huidje weer helemaal beter maakte. Ik heb altijd een goed gevoel aan ons contact overgehouden en ben Miek blijven volgen, onder andere op Instagram en Facebook.


Jaren later kampte ik met een maagontsteking en darmproblemen die met de beste wil van de wereld en de reguliere geneeskunde maar niet beter werden. Ik was ook extreem vermoeid in die periode. Ik las dat Miek zich ondertussen had toegespitst op orthomoleculaire geneeskunde, herkende veel van mijn klachten en maakte meteen  een afspraak. Op haar vraag hield ik een gedetailleerd voedingsdagboek bij dat we samen bespraken. De klik was er na al die jaren weer meteen! Terwijl we mijn aangepast voedingspatroon en de bijhorende suppletie bespraken, vertelde ik terloops dat ik pas bij de gynaecoloog was geweest. Daar had ik net doodleuk te horen gekregen dat een natuurlijke zwangerschap geen evidentie zou zijn omdat mijn menstruatie vaak maanden uitbleef en mijn "beste leeftijd" ondertussen ook al voorbij was (ik was toen nota bene 29 jaar). De gynaecoloog stelde dan ook voor om een hormoonbehandeling op te starten, iets waar ik me echt niet goed bij voelde.

Miek viel bijna van haar stoel toen ik dat vertelde. Ze verzekerde me dat dit alles met aangepaste voeding en een gezonde portie geduld wel vanzelf in orde zou komen en dat ik in geen geval de hormoonbehandeling moest starten. Ik volgde haar advies, lette nauwkeurig op mijn voeding en nam de nodige supplementen in. De maagontsteking en darmproblemen verdwenen en ik voelde me vooral een pak energieker en positiever in het algemeen. Welgeteld 2 maanden na de opstart werd ik ongesteld (na 8 maanden!). Miek verwees me door naar een bevriende acupuncturist die kon helpen om mijn menstruatie op gang te houden en we pasten hier en daar de supplementen aan. Zo gezegd, zo gedaan. Amper 3 maanden later was ik zwanger van ons eerste kindje. Miek was de eerste die ik op de hoogte bracht, ik kon het niet geloven! Ze was minstens even blij als ik 😊 9 maanden later is onze flinke zoon geboren.


Ik ben elke dag opnieuw zo dankbaar dat ik op het juiste moment bij Miek terechtgekomen ben en dat ze me geholpen heeft met het aangepaste voedingspatroon. Mijn verhaal heb ik al honderden keren doorverteld aan anderen en ik stuur iedereen dan ook vol vertrouwen naar haar.


Bedankt Miek, I love you! "Johan

"Voor ik bij Miek terecht kwam had ik al meer dan 20 jaar last van aanhoudende buikloop. Ik ging overdag zo een 8-tal keren met spoed naar het toilet waar de nodige krampen en ongemak bij hoorden. En ook ’s nachts diende ik gemiddeld 3 keer op te staan omdat de diarree me wakker hield. Je kan je voorstellen dat er van een gezonde nachtrust al jaren geen sprake meer was. Maar ook mijn sociaal leven kende hierdoor veel beperkingen.

Wanneer ik ergens op uitnodiging was, was ik er zelfs al in getraind om mijn stoelgang  op te houden tot we weer thuis waren omdat het zo een gênante bedoening was.

Ik kan je verzekeren dat daar geen lol aan was, want daardoor had ik behoorlijk veel pijn en ongemak.   Ook had ik al 20 jaar last van brandend maagzuur, dagelijks hoofdpijnen en migraine en dit alles maakte dat ik bijzonder stress gevoelig was. Verder leefde ik steeds met de neusdruppels op zak omdat mijn neus chronisch verstopt was. En ik had altijd kloven aan mijn vingers die amper of zeer slecht genazen en dus liep ik ook daar altijd met producten rond om deze wonden te verzorgen.

 

Sedert ik bij Miek in behandeling ben, is mijn stoelgang weer normaal en kan ik als een normaal mens naar het toilet gaan, je wilt niet weten hoe dankbaar mensen mogen zijn als ze een normale toiletgang hebben. Mijn sociale -en mijn werkleven zijn daardoor veel comfortabeler geworden. Ook mijn nachtrust is weer normaal waardoor ik me stukken energieker voel dan voorheen. Ik wist zelfs niet meer dat ik me zo kon voelen.

 

Ik heb nooit nog last van maagzuur tenzij ik me niet hou aan de voeding zoals Miek ze adviseert. Ik heb ook geen vervelende steken meer in mijn knieën ’s nachts. Het boeren en de maagpijn zijn weg. En ik heb geen neusdruppels en producten meer nodig om mijn kloven aanhoudend te verzorgen. Ik droom ook weer  terug normaal en kan weer helder denken. Mijn hoofdpijnen zijn helemaal weg en zelfs mijn zicht is enorm verbeterd. De omgang met stress is daardoor heel erg veranderd. Ik voel me weer een normaal mens.  Wat hebben we al een lange weg afgelegd, SAMEN, en nogmaals dank voor je goede adviezen, hulp, meeleven, allez, gewoon blij dat we de juiste persoon gevonden hebben. Zo blij zelfs dat we al enkele mensen doorgestuurd hebben en ook zij voelen hun herboren. Uw aangename luisterend oor, de manier waarop je de mensen ontvangt, dat alles maakt dat iedereen zich bij jou op zijn gemak voelt. Alsof je bij vrienden op bezoek bent. Alleen praat je met vrienden niet over deze dingen ...."


Mieke Max, bediende

“Miek is een prachtige vrouw met veel levenswijsheid en is bovendien enorm gedreven, ervaren en ambitieus. Ik ben dankbaar dat ik Miek op mijn pad ben tegen gekomen. Dankzij haar kan ik nu terug een normaal leven lijden na jaren van zware gezondheidsproblemen. Ook de workshops zijn echte aanraders een bom aan toegankelijke informatie en zeer aanstekelijk gebracht. Ik kijk altijd uit naar onze afspraken. Ze zijn een bron aan inspiratie in een heerlijk ontspannen en warme sfeer. Gezegend en dankbaar…”


Ann Rietjens, vrijwilliger en ondernemer in spe

“ Ik ken Miek al bijna 5 jaar. Na een jarenlange zoektocht kwam ik via via bij haar terecht, omdat de klassieke geneeskunde mij niet kon helpen. Na het volgen van haar adviezen was ik na bijna 2 jaar volledig verlost van mijn erythema nodosum. Miek heeft echter zoveel meer voor mij gedaan en ik ben nog iedere dag dankbaar dat zij op mijn pad kwam! Niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel heeft zij mij gesteund. Ze heeft mij zelfs aangespoord om zelf de opleiding ‘orthomoleculaire gezondheidszorg’ te volgen, waardoor ik momenteel een carrièreswitch overweeg. Ik volg Miek nog steeds op de voet en blijf haar adviezen toepassen. Miek, je bent top! Eeuwig dankbaar!”


Cindy Vannoppen

"Miek heeft voor mij de gave om mensen in hun volledigheid te aanschouwen, zowel op fysiek, emotioneel als geestelijk vlak. Door haar constante moed zich verder te willen ontwikkelen en door haar grote openheid hiervoor, heeft Miek inmiddels op al deze vlakken een expertise gewonnen die men zelden samen vindt. Bovenal deze kennis is Miek voor mij een vrouw die iedereen met een open en welkom hart aanneemt en begeleidt en zich steeds volledig inzet met haar expertise om mensen vakkundig verder te ondersteunen. Zodat ze terug in hun eigen gezondheid mogen stralen."


Annelien

"Na al enkele jaren met darmklachten, opgeblazen gevoel, migraine, futloosheid te hebben rondgelopen, artsen geraadpleegd, kwam de diagnose 'fructose-intolerant in erge graad'. Na hun adviezen te volgen, en een fodmap dieet te hebben gevolgd, ging het enkel slechter met me, de energie sloop weg en  moedeloosheid en somberheid kwamen aankloppen. De aanhoudende hoofdpijnen waren het ergste. Er waren dagen dat ik niet op een normale manier kon functioneren. Na een artikel gelezen te hebben over Miek, maakte ik een afspraak, ik had toch niets meer te verliezen, erger dan hoe het was, kon het niet zijn. Ze bood me meteen een glaasje aan met een hoge dosis natuurlijke fructose erin om aan te tonen dat ik niet allergisch ben voor dit soort fructose. Na wat aarzelen dronk ik het drankje op en inderdaad twee uur later had ik nog steeds geen migraine aanval of andere klachten. Na dit kennismakingsgesprek waarin ik de werking van Miek leerde kennen, startte ik een 'kuur' met supplementen, paste m'n voedingspatroon nogmaals helemaal anders aan. En ik werd beter, de hoofdpijn verdween vrij snel! Daar alleen al van fleurde ik helemaal op.  Ik voelde mijn darmen gewoon stelselmatig genezen, leerde mijn buik veel beter kennen en alle symptomen verdwenen stilaan. Had ik dit vroeger geweten had ik veel sneller deze manier van eten en leven aangenomen. Het is lekker, haalbaar en het belangrijkste ik voel me gewoon beter."


Linda Max

"Ik volgde één van de workshops bij Miek over voeding en gezondheid en ik heb heel veel bijgeleerd waarvoor een dikke merci! Ik heb al heel veel opleidingen en workshops gevolgd en dit was de beste workshop die  ik ooit gevolgd heb.  De informatie in de powerpoint is heel helder omdat je het ook toelicht met heel veel concrete voorbeelden uit het dagelijks leven. De inhoud is heel sterk en overzichtelijk. Je stemvolume en articulatie zijn echt top en het materiaal is verzorgd.  Ik vond het heel inspirerend. Zo een tweedaagse helpt om stilaan mijn eigen levensstijl om te gooien. En het is ook makkelijker om voortaan  naar de individuele sessies te komen omdat ik nu alle info beter kan bevatten. Een dikke merci!"


Petra Nijs

“Lieve miek… Wat een beleving! Dit is thuis komen! Eindelijk valt het ontbrekende stukje op haar plaats na 50 jaar! Na 50 jaar voel ik me een geheel...met mezelf en deze wereld...Belevingen zijn zo anders na een paar dagen kleur, geur en zelfs eten...innerlijk liefde...het is net of mijn hoofdpijn er niet is geweest....Ik ben dus letterlijk opnieuw geboren. De komende 40 jaren ga ik pas leven wie ik werkelijk ben...

Jij was het die me de hergeboorte heb gegeven...Ik heb altijd iets gevoeld tussen ons en weet nu waarom...Je bedanken?....ik zou niet weten hoe! Maar ik geef je heel heel veel onmogelijk veel liefde...iedere dag❤️."


Janneke

"Miek is voor mij als therapeut doortastend, duidelijk en kundig, gewoon een top mens! Daarnaast heb ik nog heel veel andere woorden voor haar… ze is lief, enthousiast, doorvragend, ze kan verbanden leggen en kijkt naar het totaal plaatje zowel van binnen als van buiten.  Ze is een mooi mens!"


Bjorn Poels: personal trainer

“Na 5 weken zag en voelde ik al duidelijk verschil, ook al heb ik geen overgewicht, ik ben slanker rond mijn middel, slaap beter, word beter wakker (lees: minder ochtendhumeur!) en minder gespannen gevoel door de dag. Ik heb al met veel ideeën over "Een goed voedingspatroon" geëxperimenteerd, doe ze allemaal eerst zelf vooraleer ik ze aan mijn klanten aanraad en deze methode is een goed totaalpakket: klachten verminderen, lichaamssamenstelling verbetert.”


Patricia Coppieters, recruterings -en selectie specialist

“Ik ben het levende bewijs dat dit meer dan 100% werkt....eerst heb ik mezelf genezen van al mijn klachten door de juiste voeding en suppletie die Miek adviseerde. Ik nam ontzettend veel medicijnen en nu geen enkele meer. Nadien  zijn we gestart met de zuivering van lever en op 1 week ben ik nu al bijna 2kg kwijt....Mies Maes weet wat ze vertelt, ik ben haar 100% gevolgd en ben nu terug een gezond mens, met energie, zonder pijn. “


Lauretta Peeters, groendienst

“ Ik ken Miek al enkele jaren. Mijn grootste probleem was dat ik regelmatig ijzer tekort had. En ik had altijd last van extreem koude handen. Door de aanbevolen levensstijl op te volgen heb ik na anderhalf maand al beterschap. Dus bij deze wil ik toch even zeggen dat het absoluut de moeite is om met haar contact op te nemen en zeker naar haar te luisteren want ze verricht kleine wonderen met een menselijk lichaam. Dus Miek je blijft toch wel bij mij in mijn gsmetje staan. “


Chrissy Thonon, winkelbediende

“ Topvrouw! Ik ben niet naar Miek gegaan om gewicht te verliezen maar omdat ik altijd moe was, geen energie meer had, overal pijn had, haaruitval....De resultaten waren er heel snel en het lag niet enkel aan voeding maar ook aan een manier van leven. Dankzij Miek heb ik terug een balans in alles kunnen vinden.”


Ilka van Tilborg, voedingscoach voor kinderen

“Miek is echt een ongelooflijk sterke coach die weet hoe ze het beste in je naar boven kan halen. Ze laat je steeds je eigen grenzen verleggen op een manier dat je niet alleen sterker wordt qua lichaam, maar vooral ook qua zelfvertrouwen. Miek, je bent een geweldige vrouw en coach! “


Voor nog meer spontane reviews over het werk van Miek Maes kan je hier terecht:

 1. https://www.facebook.com/pg/miekmaes.be/reviews/?ref=page_internal

 2. Bol.com
 3. Standaardboekhandel


Miek in drie woorden beschreven door haar klanten:


 • Chonja de Jong: motiverend, krachtig en  doorzettingsvermogen.
 • Kelly Krause: open minded, zeer behulpzaam, energierijk.
 • Leen Van Breedam: warm, enthousiast en professioneel.
 • Inge Sterckx: optimistisch, energiek en levenslustig.
 • Steven Vervaecke:  heel vlot, aangenaam en humoristisch.
 • Kristien  Wouters: superwoman, zalig mens, ongelofelijk empatisch.
 • Els Henkens: open minded, altijd meedenkend en gegrond.
 • Annie Boonen: positief, energiek en een toffe madam.
 • Nancy Van Laer: you rock girl! :)
 • Sofie Puylaert: enthousiast, grote kennis, super madam! :)
 • Vincent Van Helden: open, direct en professioneel.
 • Hildegarde Panjaar: mooi, lief en een doorzetter.
 • Kristina Cauwenberghs: optimisme, levenslust, overtuiging en dynaMIEK,
 • Valerie Kerten:  enthousiast, inspirerend, gewoon keilief!
 • Bram Verbeken: erg bekwame docent, grote kennis , 11/10 :)
 • Vanja van Dijck: grote kennis, spontaan, rustig en ontspannen.
 • Wendy Thielemans:  energiek, positief en topvrouw!
 • Sara Onkelinx:  you are the best! :) super enthousiast en motiverend, lief, humoristisch, luisterend oor, veel kennis en deelt deze makkelijk.   
 • Nienke Postma: gepassioneerd, warme persoonlijkheid, tonnen energie. You Rock!
 • Kristel Fierens: inspirerend, motiverend, gepassioneerd.