Stress

Stress "management"


De omgang met stress in deze maatschappij en in deze tijden, is voor velen onder ons een uitdaging.  Soms komt het voor dat je gewoon het bos door de bomen niet meer ziet in je dagdagelijkse taken en dat ze zich aanhoudend lijken op te stapelen.


Bij anderen kan het zijn dat er zich ingrijpende gebeurtenissen in hun leven voordoen en dat ze het moeilijk vinden om hiermee om te gaan: scheiding, job verandering, heengaan van een geliefde of een huisdier, ziekte bij jezelf of een geliefde, financiƫle zorgen, familiale veranderingen etc...


Om je te helpen omgaan met deze beproevingen, volgde ik een heel aantal opleidingen om ook mensen in de omgang met stress te mogen coachen en begeleiden.Zachte behandelmethoden.


Fysieke en emotionele stress kan door vele zaken veroorzaakt worden als ziekte, ongeval, voedselgevoeligheden en reacties, virale en bacteriĆ«le belasting, vermoeidheid, te veel sport of te weinig sport, een zittend bestaan, te weinig frisse lucht, te weinig vochtinname, ingrijpende gebeurtenissen, rouw, burn out, neerslachtigheid etc.  Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een diepgaand consult, gaan we bepalen welke stressfactoren voor jou het meest belastend zijn en hoe we deze kunnen aanpakken.


Dankzij technieken als hartcoherentie, opstellingen, EFT (emotional freedom technique of tapping), gesprek, ademhalingsoefeningen, mir-methode en dergelijke kan je terug een evenwicht bereiken in je emotionele leven.