Stress

Coaching

Leren omgaan met stress

 

De omgang met stress in deze maatschappij en in deze tijden, is voor velen onder ons een uitdaging.

Soms komt het voor dat je gewoon het bos door de bomen niet meer ziet in je dagdagelijkse taken en dat ze zich aanhoudend lijken op te stapelen.

 

Bij anderen kan het zijn dat er zich ingrijpende gebeurtenissen in hun leven voordoen en dat ze het moeilijk vinden om hiermee om te gaan: scheiding, job verandering, heengaan van een geliefde of een huisdier, ziekte bij jezelf of een geliefde, financiële zorgen, familiale veranderingen etc...

 

Om je te helpen omgaan met deze beproevingen, volgde ik een heel aantal opleidingen om ook mensen in de omgang met stress te mogen coachen en begeleiden.

 

Zachte behandelmethoden.

Fysieke en emotionele stress kan door vele zaken veroorzaakt worden als ziekte, ongeval, voedselgevoeligheden en reacties, vermoeidheid, te veel sport of te weinig sport, een zittend bestaan, te weinig frisse lucht, te weinig vochtinname, ingrijpende gebeurtenissen, rouw, neerslachtigheid etc. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een diepgaand consult, gaan we bepalen welke stressfactoren voor jou het meest belastend zijn en hoe we deze kunnen aanpakken.

 

Fysieke stress behandelmethoden:

  • Fascial Abrasion Technique: een zachte behandelmethode van het bindweefsel om spanning in lichaamsdelen te verminderen en balans te creëern in zowel bindweefsel, spierweefsel als het bloedvatenstelsel.

 

  • Ademhalingstechnieken: omdat we bij stress vaak in een totaal fout ademhalingspatroon terecht komen, is het zinvol om hieraan te werken zodat je lichaam terug rust vindt.

 

Mentale en emotionele stress behandelen:

  • Gesprek: dankzij een gesprek en gerichte vraagstelling tracht ik je inzichten en oplossingen te helpen vinden in je situatie zodat je deze beter kan hanteren.

 

  • Opstellingen: deze methode heeft tot doel verborgen belemmeringen of verstrikkingen binnen een bepaald systeem, gezin of een organisatie, zichtbaar en hanteerbaar te maken. Het geeft inzicht in eigen thema’s en daardoor herken je nieuwe manieren om hiermee om te gaan.

 

  • EFT: emotional freedom technique is een vorm van emotionele acupressuur. EFT is een methode die de spanning of emotionele lading van een probleem of klacht wegneemt en je zo emotioneel en fysiek bevrijdt opdat je weer inzichten vindt in de situaties.

Miek Maes

 

"Iedereen verdient het om bruisend en vitaal door het leven te gaan."

 

Ben je even de weg kwijt en krijg je jezelf niet op de rails gezet? Neem vrijblijvend contact met me om te voelen of ik je de juiste wegwijzers kan bezorgen.

Laatste nieuws

 

Holistic Personal Training voor dames.

 

Nutrition for performance. Cursus. 21 & 22 april 2018.

 

Lichen Sclerosus genezen! Mail me voor het gratis protocol!

Neem contact met me

 

Heidestraat 104, 3590 Diepenbeek

 

 

Telnr.: 0032 11 74 78 37

Copyright @ All Rights Reserved